1. Vare Designer
  2. Charles & Ray Eames

Charles & Ray Eames

Charles & Ray Eames er blandt de største navne inden for design og arkitektur på globalt plan nogensinde. Parret blev gift i 1941 og flyttede sammen til Californien hvor de delte det fælles kontor, “Eames Office”. Efter anden verdenskrig kom der for alvor gang i deres designkarriere, og i 1946 kom deres fantastiske DCW stole frem på Museum of Modern Art, og verden tog hurtigt godt imod de fantastiske Eames Plywood stole. Herefter fulgte en lang række succeser, og i høj grad specielt deres Charles & Ray Eames lounge chair vandt indpas hos mange forbrugere verden over. Selv her mange år senere, ser man stadig elementer af deres kreativitet udfolde sig i en masse andre designeres mere moderne møbler. Her på siden kan du se det lækre udvalg af produkter, der gjorde dette par til en ikonisk designduo.

Charles Eames var ansigtet udadtil, men parret arbejdede sammen som kreative partnere og har sammen skabt innovative designs som både var banebrydende og funktionelle. Eames’ designs blev i Amerika produceret af Herman Miller og i Europa har Vitra stået for produktionen siden 1957, hvor de fik licens til at producere til det europæiske marked.
Eames møbler er i dag utrolig efterspurgte, til auktioner rundt omkring i verden. Igennem tiden stødte de på flere udfordringer da en stor del af deres designs var avanceret på daværende tidspunkt. Charles & Ray Eames var utrolig kreative og lavede alt fra film, udstillinger, bøger, bygninger og selvfølgelig også møbler. De mest kendte er “Eames Lounge Chair” fra producenten Vitra. Du finder også en designserie af plastik hvor Eames Armchair, Side Chair samt knagerækker og figurer.

Eames parret har ydet et stort bidrag til moderne arkitektur og møbeldesign med deres mange designs, hvilket også har vist sig i den internationale opmærksomhed som de har fået.
Eames var et kreativt par, hvilket også resulterede i at de i 50’erne lavede stole i både plastik og fiberglas, hvor “Lounge Chair” er den mest kendte. Foruden design af møbler, producerede de også mange kortfilm i løbet af 50’erne. Deres forskellige tilgange til kunst og design understreger Charles og Eames store betydning for designverdenen.

Menu